Istoric
Home Istoric Management Organizare Galerie foto-video Concursuri Asociatia culturala a liceului Contact


Concursul Craiova Piano | Concursul Ilie Marineanu | Bacalaureat | Evaluare Nationala  
Parteneriate si Proiecte | Diseminari proiecte europene | Prezentare liceu

Titularizare Definitivat Clasa Pregatitoare Euro 200 CCD Dolj Proiecte europene Simpozioane

@ Copyright Liceul de Arte “Marin Sorescu” Craiova Site realizat și administrat de Mary Petrescu

Şcoala a funcţionat în primul an cu un număr de 32 elevi, organizaţi în grupe pentru fiecare profil. Elevii frecventau la această şcoală numai disciplinele de specialitate, iar cele de cultură generală le urmau la şcolile generale de care aparţineau.

   La 1 septembrie 1960, s-au creat conditiile infiintarii  învăţământului mediu-liceal cu o clasă la profilul muzică, alcătuită din 28 de elevi, iar în anul şcolar următor (1961-1962) s-a înfiinţează şi secţia de arte plastice.

Primii profesori au fost : Mihai Drăniceanu – vioară, (de profesie avocat), Ion Ionescu – pian, (de profesie medic), ambii artişti instrumentişti ai Filarmonicii Oltenia, Gheorghe Stănescu – teorie şi solfegii, Ilie Marineanu – desen artistic.

Liceul de Arta Marin Sorescu are o istorie aparte. În baza unui ordin al Ministerului Învăţământului şi Culturii, începând cu 1 octombrie 1956 s-a înfiinţat la Craiova Şcoala de Muzică şi Arte Plastice. Aceasta se număra printre primele şase asemenea şcoli din ţară. S-a întâlnit pentru prima dată în 1957 denumirea de Şcoala Elementară de Artă conform ordinului Ministerului Învăţământului şi Culturii, numărul 907 din 13 aprilie 1957, iar în anul 1958 s-a numit Şcoala de 7 ani de Muzică.